Thunderstörm

Veljekset Perseellä oli ongelma. Useamman vuoden tauon jälkeen oli päätetty lähteä Baltiaan, mutta ainoastaan yksi paikka oli varmistanut keikan. Muut keikkapaikat eivät suostuneet edes vastaamaan uteluihin.

Mitä helvettiä? Väkisinkin mieleen hiipi ajatus, että olivatko edellisvuosien sekoilut olleet liikaa? Olimmeko kaatuilullamme polttaneet sillat Baltiaan ennen kuin ne olivat ehtineet edes nousta pystyyn? Eikö paikallisten sydämissä ollut enää tilaa naula päässä kaahaavalle suomalaisretkueelle?

En ihmettele.

”No, kirjoita niille, että et enää ryyppää”, vitsailivat bändikaverit.

Ei saatana. Se nyt olisi vihonviimeinen temppu. Luonto ei kestä nöyristelyä eikä selittelyä. Tehty mikä tehty. Vaikka meininki olikin muuttunut huomattavasti järkevämpään suuntaan, niin aiheen nostaminen esiin olisi sama kuin alkaisin hakata itselleni X:ää kämmenselkään. Ei sitten ikinä.

Mutta entä jos sitä keikkaa kysyisikin joku toinen bändi?

Olimme joskus vitsailleet sillä, että kun Veljekset Perse jostain kumman syystä mielletään olevinaan joksikin huumoribändiksi, niin auttaisiko, että vaihtaisimme nimen Thunderstormiksi. Josko uuden nimen myötä keikkapaikkojen ovet alkaisivat aueta ja levy-yhtiöt kilvan kosiskella miljoonasopimuksillaan.

Hittolainen! Thunderstorm voisi olla kovaa valuuttaa Baltiassakin. Puhumattakaan, jos lisäisi nimeen vähän Motörheadia ja kirjoittaisi bändin nimen muotoon Thunderstörm! Metallin ydin alkoi kirkastua.

Eikun tuumasta toimeen. Pyysin työkaveria luonnostelemaan bändille logon ja avasin yhtyeelle sähköpostin. Ammattimies sai logon valmiiksi muutamassa hetkessä ja siitä tulikin hieno. Perustin yhtyeelle sivun Facebookiin ja kutsuin sinne alkajaisiksi kaikki omat kaverini, joille esitän nyt pahoitteluni tästä koijauksesta.

https://www.facebook.com/thunderstoerm/

”A Finnish thunder rock band. Tough like a thunder, strikes like a lightning.
All hail Thunderstörm!”

Luonnollisesti bändin kaikkien jäsenten sukunimi oli Thunderstörm.

Eric Thunderstörm – lead guitar, thundervocals
Teuvo Thunderstörm – lead guitar/ bthunder
John Thunderstörm – lead bass/ bthunder
Maikkel Thunderstörm – lead drums/ bthunder

Kieltämättä Thunderström olisi ollut kyllä sukunimenä hienompi, mutta eihän tässä nyt oltu mitään huumoribändiä tekemässä.

Kun sivut olivat valmiit ja fanipohjakin oli saavuttanut sadan tykkääjän rajapyykin, otin ja lähetin sähköpostia samoihin keikkapaikkoihin, jonne olin suotta huutanut Veljekset Perseen jäsenenä.

”Hello!
A brand new Finnish rock band THUNDERSTÖRM is currently booking for Autumn.
We are a group of experienced musicians who are mixing different styles of rock into a one huge bowl of rock’n’roll. Punk, metal, hard rock, indie. You name it.

The fastness of a lightning and the sound of a thunder.

We are booking now for our first shows while waiting for our debut release.
We have open spot in our calendar for:

Friday 23.9.2016

We would like to have a backline and possible accommodation provided by the venue. We would also like to have some money for our travelling expenses.
For that you will get a thundering experience from a new and strong band.

Looking forward to hear from you.

Best regards,
Eric Thunderstörm”

Ja tiedättekö mitä! Thunderstörmin gmail-laatikko alkoi kilahdella ja muutamaa tuntia myöhemmin Latvia oli valmis vastaaottamaan yhtyeen! Viestissä tosin pahoiteltiin sitä, etteivät he pienenä paikkana voineet maksaa paljoa näinkin megalomaaniselle yhtyeelle. Eric Thunderstörm kuittasi takaisin, että jos nyt tämän kerran bändi voi tulla vastaan. Ukkosenjyrinä on kuitenkin niin vahvaa, etteivät pikkuasiat haittaa.

Hieno suunnitelma karahti kuitenkin kiville. Vain muutama päivä ennen lähtöä keikkapaikasta otettiin yhteyttä ja pahoiteltiin, että tuplabuukkauksen vuoksi Thunderstörmin sovittu keikka täytyy valitettavasti perua.

Saakeli, ne aavistivat jotain!

Koska lauttaliput oli jo buukattu, matkusti bändi kuitenkin paikalle. Riian pimenevässä yössä Thunderstörmin jäsenet istuivat keikkapaikan baaritiskin ääressä juoden kahvia, olutta ja jaloviinaa samalla, kun paikalliset indie-yhtyeet kurittivat soittimiaan ja yleisön korvia.

”Olisi Thunderstörm ollut jytäkämpi”, oli bändin jäsenten yksimielinen tuomio.

Thunderstörm laittoi viimeisten kulausten myötä pillit pussiin ja lähti kiertämään kaupungin baareja. Seuraavana aamuna Veljekset Perse starttasi Riiasta pistokeikalle Jelgavaan.

Taru oli tullut tiensä päähän.

All hail Thunderstörm!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s