Ilosaarirock on paras. HCA myös.

Jaaha, niin se vaan koitti lopulta kesä ja minulle viikon loma. Sen kunniaksi hyppään junaan ja jyskyttelen Joensuun rientoihin karjalanpiirakkavuori mielessä. Tässä voikin vähän fiilistellä tulevaa Ilosaarirock-viikonloppua jo etukäteen.

Olen ollut Ilosaarirockissa kaiketi kolmisenkymmentä kertaa, joista paria olen sivunnut muistelmissani. Niistä voi lukea tuolta: Herääminen Ilosaarirockista, Ilosaarirockia pelastamassa ja Bändäri.

Tänä vuonna lisäsykettä festivaaliin tuo sunnuntaina esiintyvä HC Andersen / HCA. Bändi esiintyy sunnuntaina Metelli-teltan viimeisenä yhtyeenä. Odotettavissa on tujakka nostalgiapläjäys.

Joskus 80-luvun loppupuolella järjestimme Kontiolahden nuorisotoimen kanssa bändi-iltoja. Homma meni niin, että me kavereiden kanssa hoidimme paikalle bändit ja kunta nuorisosihteeri Aku Nevalaisen johdolla maksoi viulut.

Bändit olivat pääasiassa joko omia tai kavereiden bändejä. Yhdellä keikalla soitti myös HC Andersen.

Muistan keikasta sen, että bändi teki illan biisilistansa paperin puutteessa aamupalajuustoon, jota oli jollain porukasta eväänä. Juustoviipaleessa oli mustekynällä tuherrettuna reilun kolmenkymmenen kappaleen nimet. Keikan aikana lista oli sijoitettu vahvistimen päälle, jossa se lämpeni mukavasti.

Muistelen itse käyneeni keikalla vierailijana laulamassa taustoja ”Metsään”-kappaleeseen ja munanneeni ensimmäisen huudon aloittamalla sen väärästä kohtaa.

Nyt olen ilolla seurannut HCA:n treeneissä kuvattuja YouTube-videoita, joissa bändi valmistautuu tulevaan keikkaansa vuosikymmenien tauon jälkeen. Treenien alkupuolella kuvatuissa pätkissä soitto on ollut vielä hakemista ja muistelua, mutta meininki on kohdillaan. Ja se on pääasia. Kaikesta näkee, että jätkät ovat tulevasta keikasta selvästikin innoissaan. Ja kun tietää, että minkä kaliiberin soittoniekoista on kyse, niin tulevana sunnuntaina voi hyvän meiningin lisäksi odottaa varsinaista soiton juhlaa.

Sinne kaikki. Siellä olen minäkin pällistelemässä suupielet korvissa lavan suuntaan.

Ai niin. Mitä tapahtui juustonpalaan tehdylle biisilistalle? Päätyikö se bändin leikekirjaan tai keikkajärjestäjän arkistoihin?

No ei. Tietysti bändin jätkät söivät sen takahuoneessa heti keikan jälkeen.

-HC Andersen Kontiolahden Vapaa-aikatalolla 3.2.1989. Video: Jukka Kontro. Kuvaaja: trad.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s